McLaren over problemen Daniel Ricciardo: “We blijven rustig, we panikeren niet”

McLaren F1 team
McLaren F1 team

Na zijn overstap van Renault naar McLaren kent Daniel Ricciardo tot dusver een moeilijk seizoen. Terwijl Lando Norris in Monaco richting het podium reed geraakte Ricciardo niet verder dan de twaalfde tijd. Bij McLaren willen ze Ricciardo echter de nodige tijd geven en panikeren ze niet.

“Om momenteel met onze wagen snel te rijden moet je een speciale rijstijl hanteren, een rijstijl die voor Daniel niet natuurlijk aanvoelt,” aldus McLaren-teambaas Andreas Seidl afgelopen zondag na afloop van de GP van Monaco.

“Dat is waarom het voor hem niet eenvoudig is om goede ronden te rijden en performance uit de wagen te halen.”

“We moeten rustig blijven, de dingen blijven analyseren, blijven leren zodat hij zich verder aan onze wagen kan aanpassen want het potentieel zit duidelijk in de wagen.”

Volgens Seidl zat de race voor Ricciardo er na de eerste bocht eigenlijk al op en waren zijn kansen om een sterke puntenfinish verkeken.

“Als we naar zijn race in Monaco kijken dan zat die er eigenlijk al na de eerste bocht ongeveer op, bij de start verloor hij jammer genoeg twee plaatsen,” aldus Seidl. “Vervolgens was er voor hem geen kans om terug in de punten te geraken.”

“Er waren momenten tijdens de race dat hij vrije baan had en dat hij kon tonen waartoe hij in de straten van Monaco in staat was. Het is belangrijk om gewoon dit weekend achter ons te laten en samen met hem vooruit te kijken naar de volgende race in Baku.”