Ferrari onthult oorzaak van probleem waardoor Charles Leclerc niet kon deelnemen aan GP van Monaco

Ferrari
Ferrari

In de Formule 1 moet het snel gaan, zo ook met het onderzoek naar de oorzaak van een probleem met een F1-bolide. Ferrari deed een onderzoek naar het probleem met de aandrijfas van Leclerc zijn wagen en heeft die nu gevonden.

Leclerc crashte op zaterdag aan het einde van de kwalificatie. Bij Ferrari vreesde men dat de versnellingsbak vervangen moest worden maar na een inspectie van vooral de rechterkant van de wagen, de kant die ernstig beschadigd raakte door de crash, bleek dat niet het geval te zijn.

Ferrari verving vervolgens heel wat beschadigde onderdelen maar toen Leclerc op zondag naar de startgrid reed bleek hij problemen te hebben met de aandrijfas van de wagen. Ferrari liet in een eerste reactie weten dat de oorzaak van de problemen niet toe te schrijven waren aan onnodige risico’s door het niet vervangen van de versnellingsbak.

De linkerkant van de aandrijfas bleek na inspectie reeds beschadigd te zijn geraakt door de crash. Het was niet één van de onderdelen die Ferrari na de crash aan een grondige inspectie had onderworpen, aangezien vooral onderdelen aan de rechterkant gecontroleerd werden.

Ferrari laat echter weten dat zelfs indien het onderdeel toch visueel zou geïnspecteerd geweest zijn, dat de schade niet met het blote oog van buitenaf waarneembaar was geweest. Desondanks liet Ferrari weten haar procedures te zullen aanpassen om een eventuele herhaling van het voorval te proberen vermijden.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner SpeelgoedSpeelgoed