Mercedes wil in Azerbeidzjan protest indienen tegen teams met te ‘flexibele’ vleugels

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff heeft laten verstaan dat zijn team overweegt om tijdens de volgende race in Azerbeidzjan protest in te dienen tegen de teams die met te flexibele vleugels zouden rijden.

Sinds er tijdens de GP van Spanje op videobeelden van Max Verstappen zijn Red Bull duidelijk te zien was dat diens achtervleugel fel aan het doorbuigen was op het rechte stuk is de Formule 1 in de ban van de saga rond ‘flexibele vleugels’.

Red Bull reageerde door te stellen dat de achtervleugel van Verstappen perfect voldeed aan de normen van de FIA. De FIA op haar beurt reageerde door te stellen dat er vanaf de GP van Frankrijk strengere richtlijnen en tests zullen volgen. Bij McLaren en Mercedes is men niet te spreken over het feit dat de concurrentie meer dan twee races de tijd krijgt om haar vleugels aan te passen.

Vooral op het stratencircuit van Baku, dat over een zeer lang recht stuk beschikt, zou een ‘flexibele’ achtervleugel een enorm voordeel kunnen betekenen. Bij Mercedes overwegen ze dan ook om al in Azerbeidzjan protest in te dienen.

“Ja, ik denk dat als we die ‘limbo-vleugels’ in Baku zien, dat we dan met het voordeel dat ze opleveren zeker naar de stewards zullen gaan,” aldus Toto Wolff tegenover ‘Sky Sports F1’.

“En als de stewards niet volstaat, dan gaan we naar het ‘International Court of Appeal’. Ik denk dan ook dat de FIA voor Baku duidelijkheid moet zien te creëren. Als dat niet gebeurt kan het een rommeltje worden.”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Black Friday 2021Black Friday 2021