Lewis Hamilton zorgt voor relletje in de F1 door ‘foute’ uitspraak Helmut Marko te viseren

Lewis Hamilton haalde vandaag hard uit naar Red Bull-adviseur Helmut Marko. Opmerkelijk genoeg haalde Hamilton zijn uithaal naar Marko later op de dag offline.


De voorbije weken gebruikte Lewis Hamilton zijn sociale media-accounts, waaronder Instagram, om zijn steun voor ‘Black Lives Matter’ uit te spreken. Daarnaast haalde Hamilton ook uit naar de Formule 1 als sport alsook zijn F1-collega’s.

Vandaag volgde echter een uithaal naar Red Bull-adviseur Helmut Marko. Op Instagram liet Hamilton verstaan “diep teleurgesteld te zijn” in Helmut Marko omdat die tegenover het Duitse RTL zou gezegd hebben dat bepaalde rijders afgeleid zijn door het praten over de Black Lives Matter-beweging. Volgens Marko zou voor iemand zoals Max Verstappen alleen het veroveren van de wereldtitel tellen.

“Helmut, ik betreur het enorm dat je het vechten voor gelijke rechten voor gekleurde mensen als een afleiding ziet. Ik ben beledigd,” zei Hamilton in zijn post op Instagram.

“Het was voor mij een afleiding dat er tijdens raceweekends mensen met zwarte gezichten opdaagden om mijn familie te beledigen. Een afleiding voor mij was de onfaire behandeling van mij als kind en zelfs nu nog en dat omwille van de kleur van mijn gezicht.”

“Ik hoop dat dit de paar gekleurde mensen in jouw team duidelijk maakt waar jouw prioriteiten liggen. Word wakker. Deze sport moet veranderen.”

Opmerkelijk genoeg is de door Hamilton geviseerde uitspraak van Helmut Marko nergens op de website van RTL terug te vinden. Het is dan ook hoogst onzeker dat Helmut Marko zoiets ook daadwerkelijk gezegd heeft.

Lewis Hamilton haalde in de loop van de namiddag dan ook zijn bericht op Instagram offline maar het kwaad was uiteraard al geschied. Red Bull was immers niet te spreken over de uithaal van Hamilton.


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner