Red Bull reageert furieus op uithaal van Hamilton: “Marko heeft die uitspraken nooit gedaan”

Red Bull is niet te spreken over de uithaal van Lewis Hamilton naar Helmut Marko en laat weten dat de vermeende uitspraken nooit zijn gebeurd.


Vandaag ontstond een rel in de Formule 1 omdat Lewis Hamilton via Instagram uithaalde naar Red Bull-adviseur Helmut Marko. Die zou bij het Duitse RTL gezegd hebben dat “bepaalde rijders te veel afgeleid zijn door de discussie rond Black Lives Matters”. Marko zou daar ook nog eens aan toegevoegd hebben dat sommige rijders zich puur focussen op het winnen van de wereldtitel.

De vermeende uitspraken van Marko vielen bij Lewis Hamilton in het verkeerde keelgat en de wereldkampioen haalde vandaag dan ook op Instagram uit naar Helmut Marko. Uiteindelijk bleek echter dat het hoogst onzeker was dat Marko de uitspraken daadwerkelijk had gedaan en daarom haalde Hamilton zijn Instagram-post offline.

Bij Red Bull zijn ze alvast niet te spreken over de uithaal van Hamilton en beweren ze ook dat Helmut Marko de bewuste uitspraken nooit heeft gedaan. Essentially Sports citeerde in een artikel de bewuste uitspraken maar daar zou het dus misgegaan zijn want Helmut Marko zou de uitspraken dus niet gedaan hebben.

“RTL heeft ons bevestigd dat de uitspraken tijdens het interview nooit gedaan zijn,” aldus Red Bull tegenover ‘RacingNews365’.

“Essentially Sports heeft vervolgens het artikel en de tweet van haar website gehaald.”

Ook Lewis Hamilton verwijderde ondertussen zijn uithaal naar Helmut Marko die dus uiteindelijk gebaseerd leek op ‘fake news’. Of er ook excuses zullen volgen van Hamilton tegenover Helmut Marko is nu de vraag …
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner