“Lewis is wel degelijk een titelkandidaat”

Red Bull teambaas Christian Horner wil Lewis Hamilton zeker nog niet afschrijven voor de titelstrijd.
image
De eerste overwinning van Hamilton voor Mercedes bracht de Brit terug tot op 48 punten van wk-leider en Red Bull rijder Sebastian Vettel. Eerder deze week vertelde Hamilton zelf dat hij geen titelkandidaat is, maar Christian Horner vindt dat de achterstand van Hamilton op Vettel niet onoverbrugbaar is voor de Mercedes-coureur.

“Ja zeker!” was het antwoord van Horner toen Sky Sports hem vroeg of Hamilton een titelkandidaat is. “Dit is zijn eerste overwinning dit jaar, maar er is nog een lange weg af te leggen, dus je kan nog niemand uitsluiten.”

Horner was over het algemeen tevreden over de race van zijn team. Sebastian Vettel eindigde als derde achter Hamilton en Kimi Raikkonen, terwijl Webber zich van de tiende plaats terugvocht en uiteindelijk als vierde over de finish kwam.

“De grootste schade voor ons kwam na de eerste pitstop. We kwamen achter Jenson Button te liggen en slaagden er niet in om hem te passeren, daarna beschadigden we ook nog de voorvleugel. Daar moesten we Lewis laten gaan, en kwamen we achter Kimi te liggen.”

“Hoe dan ook, dit was een zeer mooie podiumfinish waardoor we onze leidersplaats in het rijderskampioenschap verstevigd hebben, zonder de sterke terugkeer van Mark te vergeten. Na een knappe eerste stint bevond hij zich meteen terug vooraan in de strijd.”

“Adrian keek nog eens goed naar de voorvleugel van Seb, om zeker te zijn dat het veilig was, dat was de enige reden. Alles werd daarna nog even heel warm, maar uiteindelijk liep alles goed af en haalden alletwee onze wagens de finish.” aldus Horner.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print