Lotus eindigt puntenloos in 500ste GP

Bij de Maleisische renstal Lotus wist men de veelbelovende 500ste wedstrijd van vandaag niet uit te rijden.
Bij Lotus lagen de verwachtingen voor de Grote Prijs van Europa in 2010 erg hoog. De renstal nam vandaag voor de 500ste keer in de geschiedenis van de sport deel aan een wedstrijd op zondag. Het werd echter wel een wedstrijd zonder succes aangezien zowel Jarno Trulli als Heikki Kovalainen hun T127 vroegtijdig dienden te parkeren. Trulli is wel van mening dat de wagen vandaag optimaal te besturen viel.

“Het is nog niet exact duidelijk wat het probleem was met mijn wagen maar ik weet wel dat ik op zeker ogenblik langs achter werd aangetikt. Zowat gelijkertijd verloor ik ook mijn voorvleugel. Alles gebeurde in mijn eerste ronde. Het team leverde geweldig werk want men kon de wagen toch nog herstellen in de pits. Toen ik terug op het circuit reed had ik problemen met mijn versnellingsbak. De wagen viel erg goed te besturen en over het vermogen ben ik eveneens erg tevreden” aldus Jarno Trulli.

Teamgenoot Heikki Kovalainen viel vandaag zeker en vast in de kijker. Of dat op een positieve of negatieve wijze was, dat laat ik liefst in het midden. De Finse rijder is vooral blij dat Mark Webber er zonder kleerscheuren vanaf is gekomen.

image

“Om te beginnen is het goede nieuws dat zowel Webber als ik volledig in orde zijn. De crash kon veel zwaardere gevolgen hebben gehad voor Webber. Vervolgens is het wel jammer dat mijn race op die manier tot een einde kwam. Ik liep uit op de rijders achter me en alles verliep erg goed. Webber en ik waren aan het racen om positie en ik wilde gewoon verdedigen. Ik deed niets dat ontoelaatbaar was maar ik denk wel dat Webber zijn rempunt foutief inschatte. Gelukkig konden we later nog handjes schudden”, zo verklaarde Kovalainen.

a:1:{s:9:”file_name”;s:12:”_26Y4212.jpg”;}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}