Lotus hoopte op meer en beter

Bij de renstal Lotus hadden beide rijders vandaag meer verwacht van hun kwalificatie. Zowel Jarno Trulli als Heikki Kovalainen verwachten beterschap voor morgen.
Dat de zaken soms niet volgens plan verlopen is geen nieuw aspect binnen de Formule 1. Tijdens de vrije trainingen zag het er sterk naar uit dat Lotus opnieuw het snelste team bij de nieuwkomers zou worden. Uiteindelijk bleken Kovalainen en Trulli hun T127 niet als snelste van de nieuwe teams te kunnen kwalificeren.

“Ik denk dat ik een stuk sneller had kunnen zijn vandaag. De omstandigheden waren zeker niet naar wens want er waren heel wat windvlagen en vooral daar had ik vandaag moeite mee. De vrije trainingen waren goed en daarom hoop ik dat de race morgen dat eveneens zal zijn”, aldus de Italiaan Jarno Trulli.

Heikki Kovalainen is van mening dat ook hij niet de tijd kon doen noteren die van hem verwacht werd. De Finse rijder hoopt vooral dat zijn volgetankte T127 morgen meer te bieden heeft.

“Mijn kwalificatie verliep vrij goed maar ook ik kon geen perfecte tijd doen noteren. De twee eerste sectoren waren geen probleem maar aan het einde van het rechte stuk kwam ik slecht uit. De wind speelde me eveneens parten want de balans van mijn wagen werd er door beïnvloed. De race op zich zal vast beter verlopen want de wagen voelde zeer goed aan gedurende het hele weekend”, zo verklaarde Kovalainen.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}