Lotus houdt deur voorlopig gesloten

Lotus gaat vooralsnog niet om de tafel zitten met potentiële vervangers van Kimi Raikkonen of Romain Grosjean.
image
Verschillende partijen namen al contact op met het team uit Enstone. Lotus is, als subtopper, zeer aantrekkelijk voor rijders die momenteel geen stoeltje hebben in de Formule 1. Vooral nu de bezetting voor volgend jaar steeds onzekerder wordt, staat de telefoon in Enstone niet meer stil. Maar Lotus houdt momenteel de boot af, en heeft geen haast om een beslissing te maken.

Niet alleen de plaats van Kimi Raikkonen komt mogelijk vrij, maar ook Romain Grosjean zal zich moeten bewijzen, wil hij volgend jaar nog steeds voor Lotus uitkomen. De snelheid is er wel bij de Fransman, maar die komt slechts zelden aan de oppervlakte.

Gérard Lopez: “Het enige wat Romain nu moet doen, is verder doen zoals hij bezig is. Er zijn heel wat gegadigden onder de rijders en hun managers, maar dat geldt zowel voor het zitje van Romain als dat van Kimi. We gaan ons echter niet haasten om een keuze te maken.”

“We vinden het belangrijk om de juiste rijders in ons team te hebben, wereldkampioen of niet, dat maakt geen verschil uit. Kimi kon nu misschien wel al meer titels op zak hebben, maar voor hetzelfde geld had hij ook die ene nog niet. Maar dat is niet waar het om draait. Kimi is gewoon een fantastische rijder. Iemand met tien of elf titels die niet goed genoeg is, hebben we hier niet nodig.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner