Lotus nog onzeker voor volgend seizoen?

De FIA heeft een nieuwe versie van de startlijst voor volgend seizoen vrijgegeven. Daaruit blijkt dat het nog niet zeker is dat het Lotus F1 Team in Australië aan de start verschijnt.
image
Het team uit Enstone heeft een barslecht seizoen achter de rug en behaalde amper tien punten in de eindstand. Verder kampte het team al een tijdje met financiële problemen. Die problemen zouden wel eens groter kunnen zijn dan gedacht.

Mede door de magere achtste plaats in het constructeurskampioenschap is het prijzengeld een heel pak lager dan het jaar ervoor. Toen eindigde Lotus nog vierde.

Op de nieuwe versie van de startlijst voor volgend seizoen staat er bij Lotus F1 de opmerking “onder voorbehoud”. De FIA heeft dus nog geen bevestiging of het team wel degelijk aan de start staat in Australië. Nochtans bevestigde Lotus eerder al haar rijders Romain Grosjean en Pastor Maldonado voor volgend seizoen. Samen met de overschakeling naar de krachtbronnen van Mercedes.

Ook Caterham en Manor F1 (het vroegere Marussia) staan nog onder voorbehoud op de lijst. Al is het onwaarschijnlijk dat een van hen in Australië zal verschijnen.

Verder viel ook op dat wereldkampioen Lewis Hamilton volgend jaar nog met zijn zelfgekozen startnummer 44 zal rijden. Als wereldkampioen kon hij echter ook kiezen om dat nummer in te ruilen voor het nummer 1.

Geschreven door Catya Leroux
a:0:{}
De Italiaanse bandenleverancier Pirelli heeft te kennen gegeven dat het graag opnieuw bredere banden in de Formule 1 zou zien.
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print