Lotus (Renault): “Heel wat leuke rijders kandidaat voor ons racezitje”

Bij Lotus zijn ze na de aankondiging van het vertrek van Romain Grosjean nog op zoek naar een tweede rijder. De renstal heeft echter keuzemogelijkheden genoeg.

Het Lotus F1 team, dat voor 99,99% zeker wordt overgenomen door Renault, bevestigde eerder al Pastor Maldonado als eerste rijder. Wat het tweede racezitje betreft zijn er echter nog heel wat namen die op de shortlist van de renstal staan.

Dankzij Maldonado weet de renstal zich verzeker van heel wat sponsormiljoenen van de Venezolaan. Dat geeft ook wat ademruimte op het vlak van de keuze van de tweede rijder, die eventueel geen kruiwagen vol sponsorgeld hoeft mee te nemen, al zal dat altijd wel een belangrijke factor in het beslissingsproces blijven.

Jean-Eric Vergne en Esteban Ocon zouden tot de favorieten behoren voor het tweede racezitje maar er zijn uiteraard ook nog andere kandidaten. Zo zijn er ook Jolyon Palmer, momenteel reserverijder bij Lotus, en Kevin Magnussen. En uiteraard ook onze landgenoot Stoffel Vandoorne, die het GP2-seizoen domineert en zijn talent al meermaals etaleerde.

“We weten nu dat we Romain veel succes kunnen wensen. Hij is erg belangrijk geweest voor ons team de voorbije jaren en we gaan hem zeker missen,” aldus Federico Gastaldi.

“We hebben Pastor bevestigd voor een racezitje en we weten dat er nog heel wat andere leuke rijders beschikbaar zijn. We doen er alles aan zodat we een aantrekkelijk racezitje hebben dat nog gevuld moet worden. Nu zullen er enkele gesprekken plaatsvinden waarna we op een bepaald moment een aankondiging kunnen doen.”

De kans is echter groot dat we pas een beslissing over het tweede racezitje mogen verwachten wanneer Renault daadwerkelijk het Lotus F1 team heeft overgenomen.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}