McLaren-baas: “Huidige regelgeving in de F1 is frustrerend”

Volgens McLaren-baas Ron Dennis zorgt de huidige regelgeving in de Formule 1 ervoor dat het voor McLaren-Honda zo moeilijk is om haar achterstand op de concurrentie in te halen.

McLaren-Honda kent een erg teleurstellend seizoen. Zowel het team als motorpartner Honda proberen er alles aan te doen om terrein op de concurrentie goed te maken maar regelmatig wordt ze nog steeds geconfronteerde met technische problemen en een power unit die niet krachtig genoeg is.

Volgens Ron Dennis speelt het huidige reglement in de Formule 1 daarbij een belangrijke rol. Er mag immers amper getest worden, en wat de motorontwikkeling betreft is er een limiet op het vlak van het aantal ’tokens’ dat gebruikt mag worden. Het zorgt er volgens Ron Dennis allemaal voor dat teams die terrein proberen goedmaken daarin amper slagen.

“Ik vind de regelgeving frustrerend omdat alles wat ingevoerd is om de kosten te verminderen er eigenlijk heeft voor gezorgd dat de kosten toenemen. Er is immers een serieuze kost om zaken veel duurzamer te maken, met onder meer het evalueren op dynos en in testomgevingen,” aldus de McLaren-baas. “Ik zou maar al te graag hebben dat we kunnen testen, dat we meer vrijheid in onze windtunnels hebben, vrijheid ook op het vlak van CFD. Wanneer je niet competitief bent moet je ontwikkelingen doen zodat je uit die situatie geraakt. De huidige regelgeving werkt dat tegen.”

Ron Dennis liet nogmaals verstaan dat zowel McLaren als Honda er alles aan doen om competitiever voor de dag te komen, maar dat de grootste sprong vooruit vooral tegen volgend seizoen moet verwacht worden.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}