Lotus ruilt Renault voor Mercedes in 2015

Begin juli was het al bijna zeker (Lees ook: Lotus zo goed als zeker met Mercedes vanaf 2015) maar nu is het officieel: Lotus verruilt de Renault-motoren vanaf 2015 voor de krachtbronnen van Mercedes.
image
Zo behoudt Mercedes, naast het fabrieksteam, drie klanten voor de levering van motoren. Lotus neemt immers de plaats van McLaren in, dat vanaf volgend seizoen met Honda verder gaat. Beide partijen zijn in de wolken met de nieuwe deal.

“We zijn zeer blij met deze langetermijnovereenkomst met Mercedes.” verklaart Matthew Carter, CEO van Lotus F1. De deal loopt namelijk tot het einde van de huidige generatie van power units. “We willen zo snel mogelijk terug naar voor, en strijden om de overwinningen en om het kampioenschap. Deze overeenkomst geldt als een eerste stap in de goede richting.”

“Dit jaar hebben de Mercedes power units al meer dan eens hun goede prestaties bewezen. Deze willen we dan ook graag koppelen aan onze chassis-expertise waarover we in Enstone beschikken. De E23 Hybrid met Mercedes-aandrijving moet een nieuw succesvol tijdperk inluiden in Enstone. Ik wil tegelijk ook Renault bedanken voor de intense samenwerking en de mooie resultaten die we de afgelopen jaren hebben behaald.” aldus Carter.

Ook Mercedes’ motorsportdirecteur Toto Wolff benadrukt het belang van drie klantenteams voor het Duitse merk. “Op strategisch vlak was het voor Mercedes-Benz belangrijk om krachtbronnen te kunnen blijven leveren aan drie teams. Het Lotus F1-team is een impressionant geheel dat hun competitiviteit de voorbije jaren al meermaals heeft bewezen.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print