“Lotus verdient meer respect in de Formule 1”

Gerard Lopez, teameigenaar van het Lotus F1 team, vindt dat Lotus als team meer respect verdient dan dat het nu krijgt.
image
Lopez verwijst daarmee vooral naar het feit dat Lotus in 2013 veel beter wist te presteren, maar door haar vierde plaats bij de constructeurs op financieel vlak niet echt beloond wordt volgens haar geleverde prestaties.

Volgens Lopez wordt Lotus op financieel vlak dus niet naar waarde ingeschat en die woorden komen er na een seizoen waarin Lotus daadwerkelijk goed wist te presteren, maar waarin er ook geregeld berichten waren over financiële problemen bij de renstal.

“We waren aan het strijden voor de derde plaats maar de Formule 1 zit nu eenmaal zo in elkaar en we worden op financieel vlak niet naar waarde beloond. Wat geldt voor ons, geldt ook voor de andere teams,” aldus Lopez tegenover Autosport. “We lopen de 100 meter maar de beginnen aan het startpunt van de 200 meter.”

“We vinden het ook van weinig respect getuigen dat men over allerlei problemen bij ons schrijft en daarover heel wat commentaar geeft.”

“Indien ik over hetzelfde geld zou beschikken als de andere topteams dan zou ik mijn mond houden en me volledig op mijn werk concentreren, ik zou er geen commentaar op geven. Dat is wat we enigszins ridicuul vinden,” besluit Lopez.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}