Verdwijnt de ‘dubbele punten-regel’ opnieuw?

De FIA kondigde onlangs aan dat de laatste race van het F1-seizoen 2014 dubbele punten zou opleveren, maar Bernie Ecclestone vraagt om de regel aan te passen of zelfs te schrappen.
image
En het schrappen of wijzigen van die regel is voor alle duidelijkheid nog steeds mogelijk. De ‘Formula One’s strategy group’, waarvan de FIA, FOM, Ferrari, Red Bull, McLaren, Mercedes, Williams en Lotus deel uitmaken, kan die beslissing nog nemen in januari.

Bernie Ecclestone is van mening dat er niet enkel tijdens de seizoensfinale in Abu Dhabi dubbele punten moeten uitgedeeld worden maar tijdens de drie laatste races van het seizoen. Indien dat niet het geval is dan zou Ecclestone liefst hebben dat de regel volledig geschrapt wordt.

“Mijn persoonlijke voorkeur gaat er naar uit om tijdens de laatste drie races dubbele punten te geven,” zei Bernie Ecclestone tegenover The Daily Telegraph. “Maar het kan even goed zijn dat de maatregel geschrapt wordt tijdens de volgende zitting van de ‘Formula One’s strategy group’ in januari.”

“Ik vind dat er tijdens de laatste drie races dubbele punten toegekend moeten worden of helemaal niet. De laatste drie races zou ervoor zorgen dat het kampioenschap voor iedereen interessant blijft: de fans, de pers en de televisiemaatschappijen.”

Ook Ferrari-baas Luca di Montezemolo liet reeds verstaan geen fan te zijn van de maatregel en verwacht dat de regel na komend seizoen sowieso opnieuw zal verdwijnen.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}