Luca di Montezemolo: “Ik weet hoe je de problemen bij Ferrari kan oplossen!”

Voormalig Ferrari-baas Luca di Montezemolo is triest omwille van de moeilijke periode die Ferrari momenteel meemaakt. Tegelijkertijd is hij er echter van overtuigd dat hij weet hoe Ferrari uit dit diep dal kan geraken en kan terugkeren naar de top.


“Is het mogelijk voor mij om terug te keren naar Ferrari? Die vraag moeten jullie niet aan mij stellen. Niemand heeft me iets gevraagd,” vertelde Luca di Montezemolo tijdens een radioprogramma op het Italiaanse ‘RAI’.

“Ik denk dat ik weet wat de problemen zijn en ik denk dat ik ze kan oplossen. Ik weet wat er noodzakelijk is.”

“Met veel spijt zie ik echter een zwak Ferrari dat zich onder de topposities bevindt, dat baart me zorgen want het team maakt een zeer moeilijke tijd door.”

Uiteraard laat Luca di Montezemolo niet toevallig nu van zich horen. Montzemolo was twee keer actief bij Ferrari en bouwde mee aan verschillende successen van het F1-team. Zo behaalde hij samen met Niki Lauda twee wereldtitels maar stond hij ook aan de top toen Ferrari met Schumacher de Formule 1 domineerde.

Vorige week raakte bekend dat Ferrari CEO Louis Camilleri terugtrad en Luca di Montzemolo hoopt nu dat er een sterk individu in de plaats komt die Ferrari terug op het juiste spoor kan brengen.

“Ferrari is momenteel helemaal anders dan toen ik aan het roer stond,” aldus Luca di Montezemolo. “Het heeft enorm veel aandacht voor de aandelenmarkt. Het heeft de productie van haar wagens opgevoerd en voor het eerst heeft het ook een leiding die de Formule 1 niet kent.”

“Na het terugtreden van Camilleri hoop ik dat ze weloverwogen een nieuwe CEO kiezen, het team moet immers verstevigd worden.”

“Ik vind het jammer om te zeggen maar er zou een ideale persoon geweest zijn om Ferrari te leiden: Stefano Domenicali, waarvan ik zeker ben dat hij het in zijn nieuwe functie als CEO van de F1 erg goed zal doen.”

“Als ze nog suggesties nodig hebben dan wil ik ze maar al te graag met hen delen. Ik hou enorm van Ferrari.”

“Dit zijn sowieso erg moeilijke tijden voor Ferrari, niet alleen door hun gebrek aan overwinningen en ik wil dan ook geen bijkomende controverse creëren.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022