Magnussen haalt uit naar ‘verwarde’ en ‘wanhopige’ Raikkonen

Kevin Magnussen heeft na de kwalificatie zwaar uitgehaald naar Kimi Raikkonen. Hij beschuldigt de Fin ervan zijn snelle ronde te hebben verpest en hij schuwt daarbij de zware taal niet niet.


Wanhopig, grillig en verward, zo omschrijft Magnussen de wereldkampioen van 2007. Tijdens de aanloop naar zijn laatste snelle ronde vond de Deen Kimi Raikkonen op zijn weg, hij passeerde hem maar Raikkonen stak hem op het laatste rechte stuk weer voorbij om dan even later van het gas te gaan.

Magnussen probeerde er nog het beste van te maken maar hij kwam niet verder dan een negende tijd. De Deen was wit van woede en vroeg over de boordradio: “What the f**k is he doing?” Na de kwalificatie deed ‘K-Mag’ zijn verhaal en daar hoorde op zijn zachtst gezegd de nodige schuttingtaal bij.

“Ik was zeer boos,” aldus Magnussen. “Want, wat was hij aan het doen? Hij had al zijn rondes al verkloot en hij had brandstof voor ik-weet-niet hoeveel ronden. Iedereen heeft normaal gesproken brandstof voor 1 ronde dus ik dacht dat hij wel de pits zou inrijden omdat hij zijn ronde had verkloot.”

“Daarna probeerde hij meteen opnieuw de volgende ronde. Hij rijdt me voorbij, gaat dan weer van het gas af en toen was ik er honderd procent zeker van dat hij binnen zou gaan. Maar toen ondernam hij weer een poging.”

“Dat zijn dus drie ronden op rij dat hij probeert, dat houdt helemaal geen steek. Het was onmogelijk te voorspellen wat hij ging doen. Dan steekt hij me voorbij in bocht 1, verkloot mijn snelle ronde en maakt dan zijn ronde helemaal niet af.”

“Ik weet het niet,” gaat Magnussen verder. “Als je in die mate verward bent probeer dan niet in de weg van iemand anders te rijden.”

De stewards van de FIA bevestigden ook dat ze zouden onderzoeken of Raikkonen ‘een andere rijder onnodig heeft opgehouden’ en de twee werden dan ook bij de stewards ontboden.

“Ik weet niet of het tegen de regels is wat hij gedaan heeft maar het was in ieder geval onvoorspelbaar,” gaat Magnussen verder. “Hij stopt ook in bocht veertien, dan begint hij weer aan een snelle ronde en stopt hij weer, dat is volgens mij te omschrijven als ‘grillig rijgedrag.’ Maar ik weet niet of de stewards daar ook zo over denken.”

Het was van moetens voor Raikkonen in die laatste momenten van de sessie want door een foutje was hij bij zijn eerste poging niet verder dan een zesde plaats gekomen.

“Het was frustrerend,” vertelt Magnussen. “Het was ook helemaal niet nodig. Ik denk dat hij geen idee had wat hij aan het doen was, hij was de wanhoop nabij om toch nog een snelle ronde te rijden. Hij had er nog geen gereden want hij had ze allemaal verkloot, hij was gewoon wanhopig.”

De stewards besloten uiteindelijk na hun onderzoek om Kimi Raikkonen niet te bestraffen.

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner bol3daagse 2022bol3daagse 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner bol3daagse 2022bol3daagse 2022