Vettel en Hamilton onder de indruk van Leclerc’s kwalificatie

F1-wereldkampioenen Sebastian Vettel en Lewis Hamilton hebben veel lof voor Charles Leclerc nadat hij tijdens de kwalificatie voor de GP van Frankrijk de achtste tijd reed.


Voor het eerst in zijn carrière haalde Charles Leclerc Q3. Tijdens de kwalificatie voor de GP van Frankrijk reed hij de achtste tijd en start hij de race twee plaatsen achter de man die hij volgend seizoen bij Ferrari zou kunnen vervangen, Kimi Räikkönen.

Zowel Vettel als Hamilton zagen voor Charles Leclerc al een mooie toekomst, maar ook in Frankrijk hadden beide wereldkampioenen veel lof voor de rijder van Sauber. Hamilton zei dat het “erg indrukwekkend” was om Q3 te halen met de Sauber.

“Hij staat onder veel druk om hier in het zuiden van Frankrijk te rijden. Het is dan ook een erg goede prestatie”, zei Hamilton over Leclerc. “Ik ben erg blij voor hem. Hij deed het tijdens de kwalificatie erg goed, zeker met die wagen. Dit is wat je hoopt van een goede rijder.”

“Ik zag op de schermen dat de teambaas van Sauber erg blij was. Dus ik wist al dat één van zijn rijders Q2 had overleefd”, voegt Vettel toe. “Een achtste tijd is indrukwekkend, want het team staat nog veel achter met de wagen.”

“Charles is goed bezig. Het is goed voor hem, maar ook voor Sauber. Het team heeft immers de kans om punten te scoren.”

Charles Leclerc zelf beschreef zijn kwalificatie als “ongelooflijk”. Hij sprak over zijn beste ommekeer nadat hij op vrijdag nog meer dan een seconde verwijderd was van de top tien.

“De trainingen op vrijdag waren een ramp. De wagen voelde niet goed aan en ik reed ook niet goed”, zei Leclerc tegenover Sky Sports.

“Voor de kwalificatie hebben we de wagen volledig aangepast en voelde het een stuk beter aan. Ik heb geen woorden om te omschrijven hoe ik me voel. Het hele team moet hier trots op zijn.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022