Maldonado haalt eerste Q3 voor Williams

Pastor Maldonado geraakte vandaag als eerste Williams in het laatste kwalificatiegedeelte. De Venezolaan gelooft dat dit de doorbraak kan zijn voor het roemrijke team waar hij deel van uitmaakt. Toch bevestigt hij dat er nog weel werk verzet moet worden.

Het team van Frank Williams sukkelt al jaren met een terugval. Deze seizoenstart was de slechtst sinds 1978 voor de Engelse renstal, met geen enkel punt in vier races. Er lijkt dus hoop te zijn voor dat eerste puntje dit jaar.

“Ik ben zeer blij voor het team en iedereen die er aan heeft gewerkt.” reageert Maldonado op zijn negende startplaats. (Hij werd laatste in Q3, met uitzondering van Michael Schumacher die strategisch geen tijd neerzette)

“Gisteren, zeker in de eerst vrije training, was het zeer moeilijk voor mij. De wagen was niet goed en dus besloten we om de nieuwe voorvleugel toch maar te gebruiken tijdens de kwalificaties.De balans was niet goed dit weekend, maar nu lijken we competitiever te zijn. We moeten gewoon blijven verbeteren.”

Ook ontslagnemend technisch directeur Sam Michael hoopt dat zijn rijder de negende startplek om kan zetten in punten en hoopt dat het een begin is voor een reeks sterke races.

“Een geweldige prestatie van Pastor vandaag om zich in de top 10 te kwalificeren. Nu moeten we nog punten pakken.”

Rubens Barrichello werd negentiende na een probleem met een versnellingsbak. Michael had de Braziliaan ook in Q3 zien belanden als er geen problemen waren geweest.

“Het is zeer positief met het oog op het sparen van banden. Dat is ook een manier om er naar te kijken, maar we zien wat Pastor heeft gepresteerd. We hadden twee wagens in de top 10 kunnen hebben. Morgen zullen we pushen om daar ook te eindigen in de race.”

Geschreven door Stef Mertens
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}