“De Red Bulls zijn te snel voor ons”

Lewis Hamilton gelooft niet dat zijn team morgen een vuist kan maken tegen de Red Bulls. Er is alleen maar hoop om het gat van bijna een seconde in de kwalificaties te kunnen dichten.
Hamilton pakte de derde plaats maar zeer nipt, met drie duizendsten van een seconde op Fernando Alonso en vijf op zijn teammaat. Het belooft dus een spannende race te worden (achter de Red Bulls).
De voormalig wereldkampioen kon wel sneller zijn als de Red Bulls antwoordde hij op de persconferentie. “Als ik de chicane niet moest nemen en over de oude (veel snellere) baan mocht rijden, kon ik hun tempo wel aan. Anders niet.”

“Ze zijn een seconde sneller in de kwalificaties, waarschijnlijk nog iets meer. Toch zullen we blijven pushen om het gat te dichten en de banden te sparen. We zijn dichter bij geweest op sommige circuits, maar in de race zal het verschil wel wat minder zijn. Of het een beetje minder is of maar een tiende weten we niet.”

Hamilton zegt zelf niet gefrustreerd te zijn door het grote verschil met de wk-leider. Hij noemt het een onderdeel van de Formule 1.

“Het is de beloning van de formule 1, dat er niets voor niets komt.” vervolledigt de wereldkampioen van 2008. “Zij hebben gewoon beter werk geleverd. Wij zijn tweede, dus hebben we niet te klagen. Toch hoop ik dat we ergens een grote verbetering kunnen maken en het gat kunnen dichten.”

Hamiltons snelste ronden werd ook nog verknald door het blokkeren van een wiel en een bijkomende flat-spot.

“Ik kan er op starten. We stellen de balans opnieuw in op het wiel en dan zou het geen probleem mogen zijn.”

Geschreven door Stef Mertens

a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print