Webber wil winnen

Mark Webber vervangt morgen zijn teammaat als polesitter in Barcelona. De Australiër was twee tienden sneller dan zijn jongere teammaat en doorbreekt daar mee diens reeks van vijf opeenvolgende poleposities.

Webber hoopt dan ook voor een tweede zege op rij in Spanje. Hij had wel het voordeel van KERS in de kwalificaties, want dat van zijn teammaat bewees zijn onbetrouwbaarheid nog maar eens.

“Ik zal ontspannen gaan slappen deze avond en morgen kom ik terug om te vechten voor de overwinning.” vertelt Webber. “Ik zal zeer tevreden zijn als ik morgen ook als eerste door de laatste bocht kom.Het was een goede kwalificatie. Ik denk wel dat het al duidelijk was dat we wat voorsprong hadden op de andere teams. Je mag de tegenstand nooit onderschatten, maar ik dacht wel dat het tussen mij en Seb(astian Vettel) zou gaan. We kwamen Q3 door op harde banden en ook sommige andere konden dat. Dat was een cruciaal deel vandaag.”

Zelf dankt Webber zijn pole ook aan de ervaring die hij opgedaan heeft met de Pirelli-banden in de vorige gp-weekends. Die zullen morgen ook weer een hoofdrol spelen in de race.

“Ik begin de banden wat beter te begrijpen. Ze zijn nieuw en het is aan iedereen om ze te leren kennen. Ik was niet slecht in China en Maleisië, maar echt goed was het ook niet.”

Geschreven door Stef Mertens
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print