Vettel legt schuld bij zichzelf

Sebastian Vettel kon vandaag de polspositie voor een keer eens niet veroveren. De wereldkampioen zag de eerste startplaats naar zijn teammaat gaan. Vettel kampte weer met problemen met zijn KERS.
De Duitser had al vijf opeenvolgende poles veroverd en was er daarmee nog maar drie verwijderd van het record van wijlen Ayrton Senna. Toch spreekt hij niet van een ontevredenheid.

“Ik denk niet dat we kunnen spreken van een grote teleurstelling.” reageert Vettel. “Als we er op terug kijken hebben we een stap voorwaarts gemaakt. Barcelona is de plaats waar de meeste teams hun nieuwe onderdelen voor het eerst testen en kijken of ze werken.”

“Ik kon mijn tempo niet meteen ontwikkelen in Q1, maar uiteindelijk kon ik wel doorgaan op hardere banden. In Q2 ging het al wat beter, maar in het laatste deel verloor ik wat te veel tijd. Ik was niet echt tevreden over die ronde.”

“Het ging tussen mij en Mark (Webber) en hij bleek beter te zijn vandaag. We konden nog een setje zachte banden sparen voor morgen, net als de McLarens. Het zal een lange race worden morgen.”

De aanvaarding van de wereldkampioen komt er misschien ook wel omdat zijn teammaat wel over KERS beschikte. Zelf legt Vettel het defect niet aan de basis van zijn matige kwalificatie.

“Ik heb geen KERS gebruikt in Q2 en Q3, maar het is niet juist te zeggen dat Mark daarom de pole heeft veroverd. Hij verdient het.Voor morgen heb ik geen schrik. Ik denk dat we weer sterk zullen zijn in de race.” vervolgt Vettel. “Het lijkt wel een verhaal zonder einde. Het team doet zijn best, en wij doen ook ons best. Vandaag hebben we weeral bewezen dat de wagen nog sneller geworden is. Geweldig werk van onze aerodynamische afdeling dus.”

Geschreven door Stef Mertens
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print