Manager Max Verstappen: “Charles Leclerc gaat wereldkampioen worden”

Ferrari
Ferrari

Max Verstappen mag zich dit seizoen dan wel voor de tweede keer tot F1-kampioen gekroond hebben, volgens zijn manager Raymond Vermeulen schuilt ook in Charles Leclerc een F1-kampioen.

Met nog vier races te gaan is Max Verstappen mathematisch zeker van zijn tweede wereldtitel in de Formule 1. Aan het begin van het seizoen leken we voor het volledige seizoen een intense titelstrijd tussen Max Verstappen en Charles Leclerc te gaan krijgen maar uiteindelijk moest Leclerc zich redelijk vlug ‘gewonnen geven’.

Toch schuilt in Charles Leclerc volgens Raymond Vermeulen, de manager van Max Verstappen, een toekomstig wereldkampioen. Vermeulen verwijst ook naar de wagen van Ferrari die volgens hem het voor Leclerc ook moeilijker maakte en waardoor de Monegask soms in de fout ging, zoals tijdens de GP van Frankrijk toen Leclerc aan de leiding van de race reed en crashte.

“Beide Ferrari-rijders maakten veel fouten omdat de wagen achteraan nogal wispelturig was, de Ferrari was redelijk onvoorspelbaar,” aldus Vermeulen tegenover de ‘F1 Nation podcast’.

“En wanneer je dan op achtervolgen aangewezen bent dan push je nog wat procenten extra en rij je dichter tegen de limiet aan. Daardoor ga je nog sneller in de fout.”

“Het is makkelijk om met de vinger te wijzen, maar als Charles over het juiste pakket beschikt dan is hij zeker een toekomstig F1-kampioen, als hij de wagen krijgt die hij nodig heeft.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022