Manager Michael Schumacher overtuigde Sebastian Vettel om voor Ferrari te tekenen

Op de tweede testdag op het Circuit de Barcelona-Catalunya deed Ferrari-teambaas Maurizio Arrivabene een opmerkelijke uitspraak over de komst van Sebastian Vettel naar het Italiaanse team.

“Normaal is Philip Morris (waarvoor Arrivabene tot voor kort werkte) nooit betrokken bij de rijderskeuze. Maar toen vorig jaar rond de GP van Rusland duidelijk werd dat Alonso het team ging verlaten, was de situatie heel onduidelijk. De naam van Sebastian Vettel deed de ronde maar was nog niet bevestigd. Dus ik besloot een telefoontje te plegen naar iemand die kon helpen. Die persoon was Sabine Kehm, de manager van Michael Schumacher, die vervolgens Sebastian eens belde”, verklaarde Arrivabene.

“Sebastian was nog aan het twijfelen en vroeg zich af hoe alles in zijn werk ging bij Ferrari. Sabine legde uit hoe het was toen zij met Michael voor het team werkte en dat de sfeer heel familiaal is. Seb luisterde aandachtig en dat ene telefoontje heeft veel teweeggebracht bij hem. Zonder dat gesprek zou hij waarschijnlijk niet voor ons getekend hebben.”

Geschreven door Catya Leroux

a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}