Marussia staat niet langer onder curatele en gaat voor doorstart

Marussia heeft een akkoord bereikt met haar schuldeisers en staat niet langer onder curatele.

De renstal stond de voorbije maanden onder curatele maar liet begin deze maand weten dat het opnieuw op eigen benen een doorstart wenste te maken. Daarvoor diende echter eerst een akkoord met de schuldeisers te worden bereikt, waaronder ook Ferrari en McLaren (Lees: Marussia heeft schulden bij bij meer dan 200 bedrijven: geen recht op prijzengeld?).

Dat akkoord is er nu onder de vorm van een zogenaamde ‘Company Voluntary Arrangement’, waardoor het team technisch gezien opnieuw op eigen benen staat en een doorstart kan maken.

“De financiële herstructurering creëert de basis voor het team om haar plannen om een comeback te maken in de Formule 1 te verwezenlijken,” aldus de curatoren van het team.

Marussia wil onder de nieuwe naam Manor een doorstart maken in de Formule 1. De kans is echter klein dat Manor in Melbourne aan de start zal verschijnen van de eerste race van het nieuwe F1-seizoen. Manor moet uiterlijk tegen de vierde race van het seizoen, de GP van Bahrein, aan de start verschijnen om aanspraak te blijven maken op het prijzengeld dat in de Formule 1 verdeeld wordt.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}