Mario Andretti: “Er moet een Amerikaan voor het Haas F1 team rijden”

Met de overname van de Formule 1 door Liberty Media en de intrede van Haas F1 team lijkt de F1 te groeien in de Verenigde Staten. Toch is er volgens Mario Andretti meer nodig indien de F1 echt wil groeien in de VS. Een Amerikaanse rijder zou de sport een serieuze boost kunnen geven. De ex-wereldkampioen kijkt daarvoor naar het Haas F1 team.

“Een Amerikaan in het team hebben kan voor een enorme fanbase in de VS zorgen”, begint Andretti zijn betoog. “Nu is er al een onderschatte hoeveelheid Amerikanen geïnteresseerd in de F1. Stel je eens voor dat ze voor een Amerikaan kunnen supporteren. Dat zou geweldig zijn, zeker dit weekend tijdens de race in Austin.”

Andretti heeft zelfs al een naam in gedachten: Alexander Rossi, die in 2015 al in de F1 voor Manor reed.

“Rossi is het perfecte voorbeeld van een Amerikaans talent waar de F1 over kijkt. Hij deed het goed in de GP2, kent de circuits en heeft zelfs wat ervaring.”

De kans dat Rossi volgend jaar op de startgrid verschijnt, is nihil. De voormalig Manor-piloot heeft voor een seizoen bijgetekend in het Indycar-team van Michael Andretti, de zoon van Mario. Rossi zal er trouwens zijn titel verdedigen.

Het Haas F1 team zelf verdedigt zich bij ESPN: “Als we alles Amerikaans zouden moeten doen, zou er geen tijd of geld zijn om alles rond te krijgen. We zijn hier om een F1-team te bouwen. Als er een Amerikaan zou zijn met een echt F1-verleden, zouden we zeker overwegen die op te nemen in ons team. Maar op dit moment zijn er geen Amerikaanse F1-rijders.”

Geschreven door Mika Tuyaerts
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer vandaag van uitzonderlijke aanbiedingen bij Bol.com!!!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022