Vertrouwensbreuk lag aan de basis van vertrek Ross Brawn bij Mercedes

In 2013 verliet Ross Brawn het Mercedes F1-team, dat ontstond uit zijn eigen Brawn GP. In zijn nieuw boek, ‘total competition’, komt de Brit terug op die beslissing. Vooral zijn relatie met Niki Lauda en Toto Wolff zorgde ervoor dat Brawn de F1 verliet.

Tot op de dag van vandaag was de reden voor het vertrek van Brawn een geheim. Naar aanleiding van zijn boek, dat op drie november verschijnt, kwam de Britse ingenieur terug op die periode.

“Er was geen vertrouwen tussen Niki en Toto enerzijds en mezelf anderzijds. Ik wist nooit waar ze mee bezig waren. Niki kon mij A zeggen, waarna ik hoorde dat hij tegen anderen B zei,” aldus Brawn.

Wolff van zijn kant zou zich meermaals negatief hebben uitgelaten over Brawn, onder meer tegen Colin Kolles, toenmalig manager van het Hispania Racing Team.

Toen Mercedes in 2013 Paddy Lowe aantrok als ingenieur, was de maat dan ook vol voor Brawn.

Ik kwam er zelf achter dat Paddy Lowe bij Mercedes getekend had. Niemand had mij ingelicht. Het contract was in Stuttgart getekend. Toen ik Niki en Toto ermee confronteerde, staken ze de schuld op elkaar.”

Brawn stapte door die situatie op bij Mercedes.

“Ik kon die mensen niet vertrouwen”, concludeert hij. “Ik zag gen toekomst meer. Mijn enige optie was ten oorlog trekken tegen hen en ze buiten werken, maar daar had ik geen zin in.”

Geschreven door Mika Tuyaerts
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer vandaag van uitzonderlijke aanbiedingen bij Bol.com!!!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022