Mark Webber had gehoopt op meer

Net als vorig jaar kwam de Red Bull van Mark Webber niet goed weg, en hij viel terug tot de achtste plaats. Met een alternatieve strategie finishte hij alsnog op de tweede plaats. Opmerkelijk: hij reed maar liefst 30 ronden op de medium compound!
Toch had het anders kunnen lopen. “Ik was erg teleurgesteld bij de start. We liepen door die start meteen achter de feiten aan en moesten dan ook nog eens snel binnenkomen wegens de blaren op de banden”

Toch had Webber ook geluk bij de start. Hij zag Senna in zijn jeugdig enthousiasme een paar wagens raken, en kon een aantal wagens terug inhalen. “Ik zat op de eerste rij bij de chaos in de eerste bocht”, vertelt de Red Bull-coureur. “Ik zag diverse coureurs tegen elkaar rijden en deed mijn best om daar niet in betrokken te raken.”

“Vervolgens was het kwestie van bij Alonso te blijven”, vervolgt de Australiër. “Dat betekende dat ik een erg lange stint op de harde banden. Die waren totaal versleten toen ik binnenkwam, maar daardoor zat ik wel in een goede positie.”

“Al met al was het een goed resultaat, Maar ik had liever een gewone race gehad.”

image
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print