Mark Webber: “Ik verwacht dat Vettel naar Ferrari gaat”

Zien we Sebastian Vettel in de nabije toekomst voor Ferrari rijden? Volgens Mark Webber alvast wel.
image
In juni raakte bekend dat Sebastian Vettel zijn contract bij Red Bull met twee jaar verlengd werd tot 2015. De weken die aan deze aankondiging vooraf gingen stonden vooral in het teken van geruchten over een mogelijke overstap van Vettel naar Ferrari.

Uiteraard wil iedere F1-piloot ooit eens voor Ferrari rijden en dat is bij Sebastian Vettel niet anders. Geregeld duiken er dan ook geruchten op over de Duitser en Ferrari. De contractverlenging van Vettel tot 2015 zorgt ervoor dat die geruchten nu voor een langere periode naar de achtergrond zijn verdwenen, maar wees er maar zeker van dat begin 2015 alles opnieuw zal beginnen.

En dat is logisch, dat vindt ook Mark Webber. Volgens de Australische teamgenoot van Vettel zal de Duitser binnen enkele jaren immers naar Ferrari verhuizen. Kimi Raikkonen zijn contract loopt immers tot en met 2015, het jaar waarin ook Vettel zijn contract afloopt. Fernando Alonso zijn contract loopt dan weer pas in 2016 af. Er zijn volgend Webber voldoende waanwijzingen dat Ferrari in 2015 Vettel wil aantrekken.

“Ze zullen allebei twee jaar voor Ferrari rijden en vervolgens zullen ze de voor de hand liggende beslissing nemen om Sebastian naar Ferrari te halen,” zei Mark Webber tijdens een interview met Sky Sports F1. “Van daaruit zullen ze dan de volgende stappen naar succes zetten.”

Volgens Webber wil Ferrari immers dankzij het rijdersduo Alonso-Raikkonen terug succesvol worden en dat in eerste instantie door de constructeurstitel te proberen veroveren en vervolgens ook de rijderstitel. Het aanstellen van Raikkonen en Alonso als rijdersduo is dus maar een eerste stap in een proces dat over meerdere jaren loopt.

“Het is een agressief signaal van Ferrari om het team op de korte termijn terg vooraan te brengen,” besluit Webber.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}