Mark Webber zwaar gewond na fietsongeval Update

Red Bull piloot Mark Webber is zwaar gewond geraakt nadat hij met z’n fiets op een auto knalde tijdens een wedstrijd voor het goede doel in Australië.

Webber organiseert elk jaar de Pure Tasmania Challenge, een uithoudingswedstrijd van 250km waarin gefietst, gekajakt en gewandeld moet worden doorheen de bergen. Bij het fietsen liep het dus mis voor de 32-jarige Australiër.

"We kregen een oproep voor een ongeval met een wagen en een fiets in Tasmanië (een deelstaat van Australië nvdr.). Ter plaatse werd het slachtoffer overgebracht per helikopter naar het dichtsbijzijnde ziekenhuis. Hij is zwaargewond maar niet in levensgevaar. Naast een gebroken been waren er ook nog enkele andere verwondingen maar het slachtoffer is stabiel," aldus een woordvoerder van de lokale politie.

Verwacht wordt dat Webber de komende maanden niet zal kunnen testen voor Red Bull. Wanneer hij terug in actie kan komen is nog niet bekend.

Update

Ook het hoofd van de organisatie van de liefdadigheidswedstrijd heeft nu gereageerd op het ongeval. Volgens hem blijven de blessures beperkt tot een gebroken been.

"Buiten dat gebroken been is er niets aan de hand. Enkele schrammen aan z’n arm maar na enkele onderzoeken bleek daar niets mis mee. Ik denk dat hij nog zeker tussen de drie en zeven dagen in het ziekenhuis zal moeten blijven. Ik sprak met hem voor z’n operatie en hij was nu al aan het praten over z’n revalidatie."

Klik hier en scoor Sinterklaas-deals met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sint 2023Sint 2023