Martin Whitmarsh verwelkomt Magnussen en wenst Sergio Perez veel succes

Het McLaren F1 team kondigde vandaag aan dat de Deen Kevin Magnussen Sergio Perez vervangt bij McLaren. Voor Martin Whitmarsh, de teambaas bij McLaren, is het met gemengde gevoelens stilstaan bij dit moment.
image
Martin Whitmarsh is uiteraard tevreden met de komst van Kevin Magnussen. De Deen maakt deel uit van het McLaren Young Driver programma en toonde dit seizoen in het Formule Renault 3.5 kampioenschap aan over heel wat talent te beschikken.

McLaren was aanvankelijk opzoek naar een racezitje bij een ander F1-team voor de Deen maar het besloot uiteindelijk om Magnussen bij de eigen renstal een kans te geven. Iets waarmee whitmarsh uiteraard tevreden is, al heeft hij ook spijt dat hij moet afscheid nemen van iemand als Sergio Perez.

“We zijn zeer tevreden dat Kevin naast Jenson zal rijden in 2014,” aldus Martin Whitmarsh. “De bevestiging van Jenson en Kevin is een belangrijke stap voor het team, aangezien we onze organisatie blijven versterken in de aanloop naar 2014.”

“Kevin is zeer getalenteerd en gedreven en daarom hebben we dan ook hoge verwachtingen. Meer zelfs, iedere keer toen hij onze F1-bolide testte was hij erg snel en zeer methodisch, zijn feedback was ook van het hoogste niveau. Verder was de manier waarop hij dit seizoen de titel in het Formule Renault 3.5 kampioenschap geweldig. Hij toonde daarbij niet alleen zijn snelheid maar ook dat hij steeds meer latiniteit heeft alsook zijn capaciteiten om een kampioenschap op een goede manier aan te pakken.”

Tegelijkertijd vindt Martin Whitmarsh het ook jammer dat hij afscheid moet nemen van een getalenteerd rijder zoals Sergio Perez.

“Tenslotte wil ik ook dit moment aangrijpen om Checo (Sergio Perez, nvdr.) te bedanken, die op een mooie manier is doorgegroeid tijdens een uitermate moeilijk seizoen. Zijn recente puntenfinishes onderstrepen dat nogmaals. Hij is ene erg toffe gast en een fijne rijder. Hij is snel en gata graag de strijd aan. Ik ben zeker dat hij hierop verder zal bouwen in 2014. Iedereen van McLaren wenst hem het allerbeste toe voor de toekomst,” besluit Whitmarsh.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}