Officieel: Heikki Kovalainen vervangt Kimi Raikkonen

Na enkele dagen van speculaties is het nu dan eindelijk officieel: Heikki Kovalainen vervangt de komende twee races Kimi Raikkonen bij Lotus.


Toen de naambordjes boven de pitboxen in Austin bevestigd werden was er nog geen duidelijkheid over wie Kimi Raikkonen zou vervangen bij Lotus, maar die duidelijkheid is er nu dus wel. Lotus liet immers officieel weten dat Heikki Kovalainen de Fin zal vervangen tijdens de komende twee races.

Kovalainen was de voorbije 24 uur naar boven gekomen als favoriet om Raikkonen te vervangen. Daarmee opteert Lotus niet voor één van haar vaste reserverijders. Davide Valsecchi zou eventueel kans gemaakt hebben, zeker omdat hij dit seizoen reeds twee keer mocht testen met de wagen van Lotus. Lotus besloot echter om Valsecchi niet te selecteren omdat dit een enorm zware druk op de schouders voor hem zou betekenen. Lotus is immers nog verwikkeld in een intense strijd met Mercedes en Ferrari in het constructeurskampioenschap.

Ook Nico Hulkenberg, die tevens favoriet was voor een racezitje bij Lotus in 2014, werd gecontacteerd om Raikkonen te vervangen maar hij besloot na een bezoek aan de fabriek van Lotus om niet op het aanbod in te gaan. Zelfs Michael Schumacher werd gecontacteerd (Lees: Ook Michael Schumacher werd door Lotus benaderd).

Het team koos dus uiteindelijk voor Kovalainen, al moesten ook daarbij enkele problemen overwonnen worden. Kovalainen ligt immers onder contract bij Caterham en moest dus toestemming krijgen van het team om de komende twee races bij Lotus af te werken. Anderzijds is er ook een historische achtergrond waarmee rekening moest gehouden worden. Lotus (het vroegere Renault) en Caterham waren in het verleden in een intense strijd verwikkeld om het gebruik van de merknaam ‘Lotus’.
a:0:{}
Hoofditem op frontpagina
a:1:{s:9:”file_name”;s:27:”8726139546_03aed9143e_o.jpg”;}
Na enkele dagen van speculaties is het nu dan eindelijk officieel: Heikki Kovalainen vervangt de komende twee races Kimi Raikkonen bij Lotus.