Marussia krijgt van de FIA meer tijd om F1-startgrid te halen

Het Marussia F1 team, dat onder de naam Manor F1 team een doorstart wil maken, heeft van de internationale automobielfederatie FIA meer tijd gekregen om de startlijst van de Formule 1 te halen.

Manor is het moederbedrijf boven Marussia en dat hoopt om alsnog aan de start van het F1-seizoen 2015 te geraken. Het Marussia F1 team stond lange tijd onder curatele maar liet eerder deze maand weten dat het opnieuw zelf zal instaan voor het beheer van de renstal.

Aanvankelijk hoopte Marussia op een gunstmaatregel om zo met de wagen uit 2014 deel te nemen aan het F1-seizoen 2015. In grote lijnen is de regelgeving voor de F1-bolides in 2015 immers dezelfde. Tijdens een vergadering van de F1 Strategy Group werd echter geen unanimiteit bereikt, waardoor Marussia niet met de wagen uit 2014 mag deelnemen.

Bij Marussia zijn ze nu echter volop aan het werk om de wagen uit 2014 in die mate aan te passen dat hij voldoet aan de regelgeving voor 2015. De FIA lijkt hierin nu te willen meegaan en geeft Marussia zo veel tijd als nodig om alsnog de startlijst te halen. Normaal gesproken publiceert de FIA enkele weken voor de eerste race de startlijst voor het F1-seizoen 2015 maar dat is dit jaar dus niet het geval.

Marussia hoopt na deze week alvast niet langer onder curatele te staan en wil een plan van aanpak voorleggen aan de FIA. Dit moet de FIA er van overtuigen dat de renstal een gans seizoen kan deelnemen. Indien de FIA hiermee akkoord gaat dan zal Marussia onder de naam Manor op de definitieve inschrijvingslijst van het F1-seizoen 2015 komen te staan. Ondanks de financiële problemen betaalde de renstal wel al het verplichte inschrijvingsgeld voor het F1-seizoen 2015.

Belangrijk is vooral dat het Manor F1 team uiterlijk tegen de GP van Bahrein aan de start staat, dat is de vierde race van het F1-seizoen 2015. Zoniet verliest het immers haar commerciële rechten en dus ook haar recht op het prijzengeld.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}