Watson: “Alonso zal de bovenhand hebben tegenover Button”

Volgens voormalig McLaren rijder John Watson, zal Fernando Alonso volgend seizoen de betere zijn van Jenson Button.
image
Fernando Alonso is terug bij McLaren. McLaren werkt opnieuw samen met Honda, die zorgt voor de krachtbron. McLaren-Honda is er dus in geslaagd om een toprijder als Fernando Alonso binnen te halen, waar het team naar op zoek was.

John Watson, die tussen de jaren 1979 en 1985 in totaal vier wedstrijden won voor McLaren, verwacht dat nieuwkomer Alonso beter zal zijn dan Button. Dit vooral door de kwalificaties van de Spanjaard.

Over een maand start het nieuwe seizoen. En Watson is er vrij zeker van dat Fernando Alonso zal zegevieren tegenover zijn ervaren teamgenoot Jenson Button. “Tijdens de kwalificaties is er een groot verschil tussen Alonso en Button,” zei John Watson tegenover GPUpdate.net. “Jenson kan de wagen niet zo consistent laten werken tijdens de kwalificaties. Alonso kan en zal dit wel doen.”

Watson denkt ook dat Alonso meer punten zal behalen. “Bij Ferrari slaagde hij er in om met een Ferrari, die meestal een rotzooi was, toch mooi in de punten te rijden. In de kwalificaties deed hij het altijd goed. En in de openingsronden gebruikte hij zijn talenten zodat hij in een goede positie kwam die hij dan ook nog eens kon vasthouden.”

Naast het feit dat Watson veel lof heeft voor Alonso, schrijft hij ook Button niet af. “Jenson is een slimme rijder en een teamspeler. Hij haalt altijd het maximale uit de auto door om de problemen heen te gaan. Zo weet hij het beste resultaat voor het team te behalen. Zijn jarenlange ervaring is een enorme troef, maar daarnaast is hij ook een uitzonderlijk goede rijder.”

Maar Watson denkt toch dat Button wat verder op de grid zal moeten starten en zich naar voor zal moeten werken tijdens de race.
image
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}