Marussia: “We zijn geschokt en woedend”

In een statement aan de pers verklaart Marussia geschokt te zijn over de beschuldigingen als zou het team Bianchi de opdracht hebben gegeven om sneller te gaan rijden onder de gele vlaggen in Japan.
image
Eerder deze week kwam het bericht naar buiten dat Marussia aan Jules Bianchi de opdracht zou hebben gegeven om een tandje bij te steken om Caterham-rijder Marcus Ericsson achter zich te houden. Op dat moment werd echter al een dubbele gele vlag gezwaaid wegens de crash van Adrian Sutil.

Volgens de Russische renstal zijn de berichten compleet uit de lucht gegrepen, en voelt het team zich dan ook genoodzaakt om op de berichten te reageren met een officieel persbericht.

“We zijn geschokt en woedend. Het is triestig dat we nu, terwijl Jules in kritieke toestand in het ziekenhuis ligt en de zorg voor hem en zijn familie nu onze grootste prioriteit is, moeten reageren op dat soort foute berichtgeving omtrent het ongeval van Jules.”

“Jules heeft wel degelijk vaart geminderd terwijl de dubbele gele vlaggen werden gezwaaid, dit is ontegensprekelijk en kan worden aangetoond aan de hand van de telemetrie die we bij de FIA hebben ingediend. Charlie Whiting bevestigde zelf ook al dat hij deze data van ons ontving, dat ze werden onderzocht en dat hij zelf zag dat Jules snelheid minderde.”

Ook over de radioboodschappen waarvan Marussia wordt beschuldigd, meldt het team het volgende: “De FIA beschikt over alle radioboodschappen tussen het team en Jules, alsook over een uitgeschreven versie. Uit beide versies blijkt duidelijk dat wij als team op geen enkel moment de opdracht hebben gegeven aan Jules om sneller te gaan rijden, of iets wat dat suggereert.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print