McLaren wil line-up bekendmaken voor seizoensfinale

McLaren hoopt zijn nieuwe line-up voor volgend seizoen te kunnen bekendmaken voor de seizoensafsluiter in Abu Dhabi in november.
image
“Het klopt dat we wat meer tijd nodig hebben dan we vooraf hadden gedacht, maar we zijn nog steeds op schema, en dat is een bekendmaking voor het einde van het seizoen.” zo verklaart Eric Boullier.

Sinds de aankondiging van het vertrek van Sebastian Vettel bij Red Bull Racing is het “silly season” een paar versnellingen hoger geschakeld. Zo wordt de viervoudig wereldkampioen gelinkt aan Ferrari, om daar Fernando Alonso te vervangen. De Spanjaard zou op zijn beurt weer naar McLaren trekken. Dan blijft echter de vraag wie de bons krijgt bij het team uit Woking. Zowel debutant Kevin Magnussen als de ondertussen met McLaren vergroeide Jenson Button zijn nog steeds niet zeker van hun zitje.

Boullier bevestigt alvast dat Jenson Button nog steeds kandidaat is voor een stoeltje bij het Britse team, dat vanaf 2015 herenigd wordt met Honda. Ook de Japanse constructeur is Button allesbehalve vreemd. De wereldkampioen van 2009 reed immers van 2003 tot en met 2005 voor BAR, dat met Honda-motoren reed, en van 2006 tot en met 2008 voor het fabrieksteam van Honda, waarmee hij ook zijn allereerste overwinning behaalde in de Formule 1.

“Ik begrijp dat hij zich niet comfortabel voelt met deze situatie, maar ik sta nog steeds aan het hoofd van McLaren Racing. We moeten zorgen voor de best mogelijke omstandigheden voor het team, en de rijders vormen hierbij een belangrijk onderdeel. We overwegen Jenson meer dan ooit voor de lange termijn, maar op dit moment onderzoeken we nog steeds waar we met onze line-up naartoe willen eens we alle gegevens bij de hand hebben.”

Zich bewijzen moet Button volgens teambaas Boullier echter niet. “We kennen zijn waarde. Hij is een toprijder, en een waardige wereldkampioen. Hij moet zich niet bewijzen op de baan om zijn job veilig te stellen.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print