Massa: “Alonso is een goede vriend van de stewards”

Felipe Massa denkt dat Fernando Alonso een goede vriend van de stewards moet zijn omdat hij niet bestraft werd voor hun botsing in de laatste ronden van de GP van de Verenigde Staten.

Alonso en Massa raakten elkaar in de slotfase van de race, waardoor Massa zijn plaats moest afstaan en een lekke band opliep. De stewards beslisten later dat er geen straffen zouden worden uitgedeeld.

“Ik heb al met Fernando kunnen praten. Als je de inhaalactie van bovenaf bekijkt, lijkt het fenomenaal. Hij kwam echter van ver en remde niet. Als ik de bocht niet aan het nemen was, had hij hem gewoonweg niet kunnen nemen,” verklaart Massa tegenover ‘motorsport.com’.

“Bovendien gaat hij nog voor een stuk van de baan, terwijl hij mij raakt. Ook toen hij Sainz inhaalde ging hij van de baan. Ik denk dan persoonlijk dat hij een goede vriend van de stewards moet zijn om niet bestraft te worden.”

Tevens werd in het raceweekend het inhalen of verdedigen door te bewegen tijdens het remmen verboden door de FIA, dit naar aanleiding van het incident tussen Verstappen en Hamilton in Japan. Massa vindt dat deze regel ook op Alonso moest worden toegepast.

“De meeste rijders onder ons weten dat het zeer gevaarlijk is om te bewegen tijdens het remmen. Dan zie je het toch gebeuren en diegene wordt niet gestraft. We gaan ons natuurlijk allemaal afvragen of het dan toch is toegelaten. Als het mocht, zou iedereen het doen.”

“Het zijn twee verschillende dingen: Fernando wou op een andere manier inhalen en bewoog niet tijdens het remmen. Ik verwijt hem niets omdat hij nog het beste uit de slotfase wilde halen, maar het staat wel vast dat hij in de bocht dook en mijn bolide raakte. Daarnaast zeg ik ook niet dat hij het niet mocht proberen, hij was echter te ver weg. Het manoeuvre was gewoon veel te gevaarlijk. Als ik er niet was zou hij van de baan zijn gegaan,” besloot Massa.

Geschreven door Anouck Jaspers
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022