Toto Wolff: “Rosberg bevindt zich in een moeilijke positie”

Nico Rosberg mag dan wel aan de leiding staan in het kampioenschap, toch bevindt de Duitser zich volgens Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff in een moeilijke positie.

Een voorsprong van 26 punten en dat met nog drie races te gaan. Het ziet er goed uit voor Rosberg, al kan het tij uiteraard ook snel keren. Volgens Toto Wolff bevindt Rosberg zich zelfs in een moeilijke situatie.

“Het bevindt zich in een moeilijke situatie,” aldus Toto Wolff. “Hij moet het per weekend bekijken, wat hij ook doet. Hij moet er echter voor zorgen dat hij geen opgave incasseert, dat is het belangrijkste.”

“Dat zag je misschien ook in de eerste bocht tijdens de GP van de USA. Of het een rol speelt dat weet ik niet want ik heb er met hem nog niet over gesproken.”

Daar waar Nico Rosberg er vooral voor moet zorgen dat hij tweede of derde weet te finishen, moet Hamilton eigenlijk hopen dat Rosberg een steekje laat vallen. De Brit heeft het immers niet meer zelf in de hand, zelfs wanneer hij de resterende drie races weet te winnen.

Toto Wolff is vooral benieuwd hoe Hamilton en Rosberg de komende races met de druk zullen omgaan.

“Ze staan allebei op een andere manier onder druk. Nico was zeer sterk in Singapore, Lewis in Maleisië, Nico opnieuw in Japan en vervolgens Lewis opnieuw in de Verenigde Staten. Het blijft maar over en weer gaan tussen hen beide. Ik ben echt benieuwd hoe het nu verder gaat,” besluit Toto Wolff.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022