Massa: “Ferrari zal sterk zijn dit weekend”

Felipe Massa is er van overtuigd dat Ferrari sterker zal presteren op Suzuka dan dat het dit seizoen al deed op gelijkaardige circuits.
Volgens Massa zal Ferrari sterker voor de dag komen dan dat het was op circuits zoals Barcelona en Silverstone. Ferrari presteerde niet altijd sterk op circuits waar een hoge downforce werd gecombineerd met een hoge topsnelheid.

Dit zou echter enigszins anders moeten zijn in Suzuka, al verwacht de Braziliaan net als teambaas Stefano Domenicali dat Red Bull het sterkst voor de dag zal komen. Volgens Domenicali zal Ferrari in Japan eerst en vooral de schade moeten beperken, maar daar wil Massa niet meteen van weten. Het uitgangspunt moet immers de zege zijn, of op zijn minst toch een nieuwe stap voorwaarts richting de titel.

“We hebben de voorbije races heel wat progressie geboekt en misschien kunnen we hier competitief zijn,” zei Massa tegenover Autosport. “We worden iedere race trouwens beter”

“Als je naar de voorbije races kijkt waarbij er gereden werd op circuits die erg op Suzuka leken, dan merk je dat Red Bull steeds erg goed presteerde. Ik weet niet echt wat we van Korea moeten verwachten aangezien ik er nog niet ben geweest. Van alle circuits waar we nog op moeten racen is Suzuka echter het circuit bij uitstek waar we een erg sterk Red Bull mogen verwachten, zeker als je gaat vergelijken met Silverstone, Barcelona en Turkije.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner WonenWonen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen