Massa over Alonso: “Niets is onmogelijk”

De uitspraak van Mark Webber die liet verstaan dat Fernando Alonso misschien het seizoen niet zou uitdoen bij McLaren heeft heel wat stof doen opwaaien. Nu laat ook Felipe Massa zijn licht schijnen over wat in één week tijd “de zaak Alonso” lijkt geworden te zijn.

Vorige week liet Mark Webber weten dat Alonso wel eens zo gefrustreerd zou kunnen geraken dat hij zelfs het seizoen niet vol maakt bij McLaren. Zo’n uitspraken brengen traditiegetrouw de geruchtenmolen op gang in de paddock. Felipe Massa denkt er het zijne van.

“Je moet weten dat Fernando een contract heeft bij McLaren”, laat hij optekenen bij het Braziliaanse SportTV. “Hij heeft een goed contract, dus hij zal zijn tijd blijven uitzitten. Maar er kan natuurlijk altijd van alles gebeuren’’, voegde de Braziliaan daar ook nog aan toe.

Het contract van Alonso loopt op het einde van het jaar overigens af en het is maar de vraag of de tweevoudige wereldkampioen er nog zin in heeft als er niet snel serieuze verbeteringen komen in de prestaties van McLaren-Honda.

Voorbije winter werd hij gepolst door Mercedes, regerend wereldkampioen Nico Rosberg zag in Alonso zijn ideale vervanger, maar daarover was de Spanjaard zeer kort: “Er zijn telefonische contacten geweest maar het had geen zin om afspraken te maken want ik voel me goed bij McLaren.”

In plaats daarvan legde Mercedes Bottas vast voor slechts één jaar om zo wat meer ademruimte en bedenktijd te krijgen in het geval dat nodig zou zijn. We zijn benieuwd of Fernando nog steeds zo gelukkig is bij McLaren moest er komende winter opnieuw een telefoontje uit Stuttgart komen. De toekomst zal het uitwijzen en met onze landgenoot Stoffel Vandoorne in gedachten hopen we alvast van wel.

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer nu van grote kortingen op Bol.com !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Wonen campagne 2022Wonen campagne 2022

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print