Jos Verstappen betrokken in caféruzie

Zondagmiddag geraakte oud Formule 1-piloot Jos Verstappen betrokken in een kroeggevecht in Roermond. De vader van Max Verstappen kwam daar niet ongeschonden uit. Verstappen zou enkele rake klappen gekregen hebben en werd meegenomen naar het politiebureau.

Rond 18 uur zondagmiddag kreeg Jos Verstappen het volgens de politie aan de stok met een andere man in een club in Roermond. Toen agenten aan “een man met flinke verwondingen aan het gezicht” vroegen om de club te verlaten en hij dit weigerde werd hij meegenomen naar het politiebureau. De politie bevestigt dat het om Verstappen gaat, of Verstappen zelf geweld zou gebruikt hebben is niet duidelijk.

‘Jos the boss’, zoals hij door de fans steevast genoemd wordt, staat naast zijn kwaliteiten op het circuit evenveel bekend om zijn kort lontje ernaast. In 1997 is er een incident in zijn kartcentrum in Brunssum waar hij de kranten mee haalt en een jaar later gaat hij in Lanaken op de vuist met een man nadat diens 15-jarige zoon hem had ingehaald tijdens het karten. Een gebroken kaak, een barst in de schedel en een beschadigde oogkas zijn het resultaat.

De rechter beslist in 2001 dat het wel bewezen is dat hij de man geslagen heeft maar dat hij ook geprovoceerd werd. Als hij en zijn vader Frans, die ook betrokken was in de vechtpartij, zich de volgende vijf jaar niet meer zouden misdragen in België zou de klacht geseponeerd worden. Ze komen er vanaf met een berisping.

Echt nauw neemt Jos het niet met die waarschuwing want in 2002 geraakt hij op de kartbaan in Kerpen slaags met een toeschouwer. Daarna blijft het wel rustiger , tot hij in 2008 opnieuw in een vechtpartij beland met een medewerker van een kartcentrum.

Datzelfde jaar wil de openbare aanklager in Tongeren weer een woordje wisselen met de Nederlander nadat hij zijn vrouw Sophie Kumpen zou mishandeld, belaagd en bedreigd hebben. Van mishandeling wordt hij vrijgesproken maar er volgt wel een contactverbod. Drie jaar later beschuldigd zijn nieuwe vriendin hem ook van mishandeling. Na deze klacht is de relatie snel verleden tijd maar een maand later probeert hij de vrouw opzettelijk aan te rijden nadat zij en zijn ex-vrouw hem hadden aangeraden om professionele hulp te zoeken.

In juli 2016 na de Grote Prijs van Hongarije dient Frans Verstappen een klacht in bij de politie omdat hij zou mishandeld zijn door zijn zoon Jos, later ontkent Opa Verstappen alles en als Jos zich de komende twee jaar niet zou misdragen zou hij niet vervolgd worden.

Wordt misschien nog vervolgd….
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer nu van grote kortingen op Bol.com !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Wonen campagne 2022Wonen campagne 2022

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print