Sauber sluit overstap naar Honda tijdens dit seizoen uit

Zien we het Zwitserse Sauber F1 team binnenkort met Honda-motoren rijden, het zou best kunnen maar dan wel niet nog tijdens dit seizoen.

Er doen al langer geruchten de ronde dat het Sauber F1 team in gesprek zou zijn met Honda om over te stappen van Ferrari-motoren naar Honda-motoren. De Zwitserse renstal rijdt momenteel met Ferrari-motoren uit 2016 en ondervindt daardoor een nadeel op het vlak van de motorprestaties. Om kosten te besparen heeft het financieel geplaagde Sauber echter weinig keuze.

Sauber zou echter overwegen om de overstap te maken naar motoren van Honda. Sauber sluit echter een overstap tijdens het seizoen uit. Dat zou eventueel kunnen indien McLaren daadwerkelijk Honda tijdens het seizoen zou dumpen en met Mercedes-motoren zou gaan rijden.

In het ganse verhaal weerklinkt echter bijzonder vaak het woord ‘als’. Bovendien is het niet zo eenvoudig om doorheen het seizoen plots in een F1-bolide een compleet andere motor te steken.

“We zijn op geen enkele manier gesprekken aangegaan om tijdens het huidige seizoen eventueel over te stappen naar Honda-motoren. We hebben onze motordeal met Ferrari en daar blijven we,” aldus Monisha Kaltenborn, de teambazin van Sauber, tegenover ‘Racer’. “We hebben geen interesse in dergelijke gesprekken. Onze situatie is duidelijk en we hebben momenteel geen nood aan een andere motor. We hebben andere problemen aan ons hoofd.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer nu van grote kortingen op Bol.com !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Wonen campagne 2022Wonen campagne 2022

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print