Massa wint, Raikkonen reed snelste ronde uit verveling

Felipe Massa herhaalde zijn uitstekende resultaat van vorig jaar en reed weer van pole tot finish aan de leiding. De GP van Turkije zou nu wel eens zijn favoriete race kunnen worden.

"Het is geweldig. Echt ongelooflijk. Ik hou van het circuit, ik hou van deze plek. Hier heb ik de knop omgedraaid in mijn carrière, hier begon ik races te winnen en met de besten te strijden. Het is een speciale plaats voor mij. Hier voor een tweede keer winnen is speciaal, het is moeilijk om de juiste woorden te vinden." 

Massa had wel nog een probleem tijdens de race. Hij moest een deel van zijn helm verwijderen.

"Er was iets kapot aan het koelingsysteem van men helm en daardoor had ik heel wat turbulentie waardoor mijn hoofd op en neer ging. Ik verloor wat concentratie en ik verwijderde het.

Kimi Raikkonen eindigde 2e vandaag in de GP van Turkije, achter zijn teammaat dus. Op 2 ronde van het einde reed Raikkonen nog de snelste ronde van de race. De Fin gaf toe dat hij dit deed uit verveling.

"Het is saai om achter andere wagens te rijden. In de hedendaagse F1 worden de races zo goed als beslist na de kwalificatie maar ik wou de pushen zoals de andere wagens. Zo had ik toch nog iets te doen."

Massa staat nu 3e in de stand met 15 punten achterstand op WK-leider Hamilton. Raikkonen staat 4e met 16e punten achterstand.