Mattia Binotto: “Charles Leclerc verloor onderlinge strijd met Sainz door pech”

Ferrari
Ferrari

Carlos Sainz behaalde tijdens zijn eerste seizoen bij Ferrari meer punten dan Charles Leclerc maar volgens teambaas Mattia Binotto kwam dat vooral door het feit dat Leclerc erg veel pech had dit seizoen.

“Ik ben zeer blij met de vooruitgang die ik hem dit seizoen heb zien boeken,” blikt Binotto terug op het derde seizoen van Leclerc bij Ferrari.

“Hij is altijd al erg snel geweest tijdens de kwalificatie, zelfs tijdens het laatste deel van het seizoen waarin Carlos hem meer uitdaagde, hij is altijd zeer snel geweest.”

Teamgenoot Carlos Sainz mag tijdens zijn eerste seizoen bij Ferrari dan wel meer punten dan Leclerc behaald hebben, dat doet volgens Binotto niets af aan de prestatie van Leclerc. De Monegask verloor door pech dit seizoen immers heel wat punten.

“We mogen niet vergeten dat hij tijdens dit seizoen verschillende keren pech heeft gekend, waaronder in Monaco en Boedapest waar hij door pech geen punten behaalde.”

“Zonder dat denk ik dat het moeilijk is om te zeggen waar hij aan het einde van de race zou gefinisht zijn, maar ik denk dat hij minstens 40 punten extra zou behaald hebben. Ik denk dat hij zonder die pech een heel stuk beter in het kampioenschap zou geëindigd zijn.”

Met zo’n veertig punten extra zou Leclerc vierde geëindigd zijn in het kampioenschap, niet alleen boven teamgenoot Carlos Sainz maar ook boven Red Bull-rijder Sergio Perez.

“Dat is waarom ik zijn seizoen als zeer positief beschouw,” aldus Binotto. “Hij heeft veel bijgeleerd, hij kan nu veel beter zijn banden managen, racesituaties inschatten en ook zijn racesnelheid is nog verbeterd. Ik ben dan ook erg tevreden met de progressie die hij dit seizoen heeft gemaakt.”

Profiteer tijdens CYBER WEEKEND van unieke aanbiedingen: OP=OP!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Black Friday 2022Black Friday 2022