Mattia Binotto: “De slechtst denkbare afsluiter van een weekend dat al moeilijk was”

Ferrari-teambaas Mattia Binotto zit met de handen in het haar en omschreef de aanrijding tussen Leclerc en Vettel als de slechtst denkbare afsluiter van een al slecht weekend.


Het is crisis bij Ferrari, daar bestaat geen twijfel meer over na de GP van Stiermarken.

Charles Leclerc probeerde in de derde bocht van de race op een onhandige manier binnendoor te glippen bij zijn teamgenoot Sebastian Vettel. Dat resulteerde in een aanrijding en uiteindelijk ook een dubbele opgave voor de Scuderia.

Het weekend was al niet goed begonnen voor Ferrari met een tiende en elfde plaats in de kwalificatie. Het behoeft geen uitleg dat de sfeer bij de Scuderia zich ver onder het vriespunt bevindt en voor teambaas Mattia Binotto wordt het geen makkelijke opgave om zijn twee rijders in het gareel te houden.

“Ik denk niet dat er veel te zeggen valt tegen de rijders,” aldus Binotto tegenover ‘Sky.’

“Het doet pijn om de race op die manier al na twee ronden te moeten beëindigen. Ik denk dat het de slechtste afsluiter is van een weekend dat voor ons al moeilijk was.”

“Volgens mij moeten we nu ook niet naar een verantwoordelijke of schuldige op zoek gaan maar moeten we serieus aan het werk.”


Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023