Mattia Binotto: “Ferrari heeft het beste rijdersduo in de F1”

Scuderia Ferrari
Scuderia Ferrari

Nadat Ferrari er in is geslaagd om in het constructeurskampioenschap op te klimmen naar de derde plaats liet Ferrari-teambaas Mattia Binotto verstaan dat hij bijzonder blij is met zijn rijdersduo dat volgens hem zelfs het beste van de Formule 1 is.

“Ik ben omwille van heel wat redenen zeer blij,” aldus Binotto. “Eerst en vooral denk ik dat we het beste rijdersduo van heel de pitlane hebben.”

Leclerc en Sainz kunnen erg goed met elkaar overweg en werken bijzonder goed samen. Ze pushen elkaar ook naar betere prestaties zonder elkaar in de problemen te brengen.

“Ten tweede weten we dat Charles een geweldige rijder is, zeer getalenteerd, maar hij wordt nog steeds beter en daar ben ik erg blij mee. Tijdens het seizoen maakt hij kans op de overwinning. Eerst was er Monaco maar we weten dat dit omwille van allerlei redenen niet gebeurde.”

“Langs de andere kant is er ook nog Carlos die zich goed in het team heeft geïntegreerd. Race na race wordt hij beter, hij is ook een goede benchmark voor Charles, hij pusht hem ook wanneer de omstandigheden moeilijk zijn.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print