Andreas Seidl: “Crashes en de kostprijs ervan maken deel uit van het spelletje”

McLaren F1 team
McLaren F1 team

Volgens McLaren-baas Andreas Seidl moet Christian Horner wat minder ‘zagen’ over de financiële gevolgen van crashes tijdens het seizoen. Seidl is van mening dat crashes en de kost daarvan gewoonweg deel uitmaken van het spelletje dat in de F1 gespeeld wordt.

“Ik ben zeker niet zoals Christian iedere twee zinnen benadrukken hoe fel ze geraakt worden door ieder incident op de baan en de invloed ervan op het budgetplafond,” aldus Seidl.

“Uiteindelijk maakt het allemaal deel uit van het spelletje dat we samen spelen. Het is aan ons om alles binnen het budget goed te managen.”

Ook McLaren was tijdens de GP van Hongarije een serieus slachtoffer van incidenten en crashes. Net als bij Red Bull zorgt dat ook bij Red Bull voor een enorme uitdaging maar Andreas Seidl meent dat zijn team gewoonweg vooruit kijkt en verder doet.

“Het zal nu een uitdaging worden om voldoende exemplaren van de onderdelen te hebben met de specificatie voor Spa maar aan de andere kant hebben we een geweldig team in de fabriek. Ik ben er zeker van dat we hiervan kunnen herstellen.”

“Ik zie eerlijk gezegd geen invloed op onze plannen. Het is redelijk simpel en rechttoe rechtaan,” aldus Seidl.

“Aan het begin van het seizoen, gebaseerd op de ervaring van de voorbije jaren, hou je gewoonweg rekening met bepaalde schade door crashes per jaar.”

“Daar moet je rekening mee houden en daarom hebben we ook budgetair daarmee rekening gehouden, dat is de uitdaging. Het is voor iedereen hetzelfde,” besluit Seidl.