Mattia Binotto: “Ferrari kan al de resterende races van het seizoen winnen”

Ferrari
Ferrari

De crash en opgave van Charles Leclerc tijdens de GP van Frankrijk kwamen hard aan maar bij Ferrari verschuift de focus al snel naar de komende race in Hongarije en de rest van het seizoen. Volgens Ferrari-teambaas Mattia Binotto kunnen alle resterende races gewonnen worden, daarvoor is hun pakket van rijder en wagen competitief genoeg.

Wanneer Binotto na de race in Frankrijk gevraagd wordt of de titelkansen van Ferrari afhangen van eventuele fouten die Red Bull maakt antwoordt Binotto als volgt.

“Ik weet het niet, want ik tel de punten niet. Wanneer je me voor deze race zou gevraagd hebben wat het verschil is met Red Bull of Max dan zou ik niet kunnen antwoorden hebben omdat ik er niet naar kijk,” aldus de Ferrari-teambaas.

“Waar we ons op focussen is ieder raceweekend het maximale resultaat proberen behalen. Dat is hier in Paul Ricard niet gelukt maar we focussen ons nu al op een 1-2 in Hongarije.”

“Ieder race telt even veel als de andere races. Aan het einde van het seizoen zullen we het telwerk doen en zien waar we ons bevinden.”

Binotto gelooft in de kansen van zijn team om tijdens al de resterende races van het seizoen te zegevieren.

“Wat belangrijker is om te zien is dat we over een goed pakket beschikken,” aldus Binotto. “Er is geen reden waarom we de tien races tot het einde van het seizoen niet zouden kunnen winnen,” vertelt Binotto.

“We moeten er positief naar kijken, ik hou ervan om positief te zijn, om optimistisch te zijn. Kan er iets gebeuren met Max en Red Bull? Dat is al gebeurd en het is ook al met ons gebeurd. Misschien gebeurt er nog iets.”

“Maar ik reken er niet op. We moeten op onszelf gefocust blijven en ons best doen.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol 7-daagsebol 7-daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print