Toto Wolff realistisch na dubbele podiumfinish: “Mercedes heeft nog een grote achterstand”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Ook na de dubbele podiumfinish tijdens de GP van Frankrijk beseft Mercedes-teambaas Toto Wolff dat zijn team nog een serieuze achterstand heeft op Red Bull en Ferrari.

Op zaterdag was er na de kwalificatie voor de GP van Frankrijk nog enorm veel ontgoocheling en frustratie bij Toto Wolff. De achterstand tijdens de kwalificatie was immers bijzonder groot. Tijdens de race finishten Lewis Hamilton en George Russell echter op het podium en dat was uiteraard een reden om te vieren.

Uiteraard was ook Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff bijzonder blij met de dubbele podiumfinish maar tegelijkertijd laat hij ook weten dat er nog veel werk te verrichten is om de kloof met Red Bull en Ferrari te dichten.

“Een tweede en derde plaats is geweldig, twee rijders op het podium, we behaalden heel wat punten voor beide kampioenschappen,” aldus Wolff.

“Het is bemoedigend om deze resultaten op zondag te behalen maar het blijft erg moeilijk om vast te stellen waar we onze achterstand oplopen.”

“Wanneer iedereen echter finisht waar ze horen te finishen, we beschikten over de snelheid om Perez te verslaan maar Leclerc crashte. We zouden derde en vierde geweest zijn. Misschien zelfs dat niet als Sainz door een gridstraf niet achteraan moest vertrekken. Wanneer je echt pessimistisch bent …”

Hamilton mag dan wel niet op ruime achterstand van racewinnaar Max Verstappen gefinisht zijn, ook Toto Wolff beseft dat Verstappen na de opgave van Leclerc niet meer voluit ging tijdens de race.

“Lewis kon de kloof tijdens de eerste stint stabiliseren op vijf of zes seconden, maar je moet ook eerlijk zijn want toen ze tijdens de tweede stint tegen elkaar reden was Max waarschijnlijk niet voluit aan het gaan.”

“We moeten dan ook nog heel wat tijd goedmaken,” besluit Wolff.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol 7-daagsebol 7-daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print