Toto Wolff: “Dit is een klap in ons gezicht”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff was na afloop van de kwalificatie voor de GP van Frankrijk bijzonder ontgoocheld door de enorme achterstand die Mercedes had tegenover de polepositie.

Lewis Hamilton kwalificeerde zich als beste van beide Mercedes-rijders op de vierde plaats, voor Mercedes een goed resultaat maar het tijdsverschil was dat veel minder. Hamilton was bijna een seconde trager dan polesitter Charles Leclerc en dat ondanks de updates die Mercedes op het circuit van Paul Ricard introduceerde.

“Als je me op voorhand zou gezegd hebben dat dit het resultaat zou geweest zijn dan zou ik gezegd hebben dat het onmogelijk was,” aldus Toto Wolff. “Dit is een beetje een klap in het gezicht die we krijgen.”

Het teleurstellend resultaat komt er na twee bemoedigende raceweekends in Silverstone en op de Red Bull Ring.

“We waren geleidelijk aan op weg naar de voorste gelederen van het rijdersveld, er waren goede signalen in Silverstone,” vertelt Wolff.

“Vervolgens gingen we naar Oostenrijk, een circuit waar we normaal helemaal niet competitief zijn en we konden duidelijk zien waarom we niet competitief waren maar we waren dichtbij. Het is een circuit ongeveer een minuut per rondje en we bevonden ons op drie tienden, wat aanvaardbaar is.”

“Vervolgens brachten we een mooi pakket aan updates mee naar Paul Ricard, een glad circuit, we dachten laat ons ze opjagen. En plots, niets van performance. Geen performance en we vinden niet waardoor het komt.”